Devamı

    Diğer Başlıklarımız

    Kuru Ciltleri Kurtaracak 10 Nem Maskesi

    Kuru cildiniz varsa, ağır bir nemlendiricinin yüzünüzde harikalar yaratabileceğini biliyorsunuzdur. Ama bazen ciltteki kurulukları düzeltmek ve cildinizi eski haline döndürmek yeterli gelmeyebilir.

    Bunun nedeni, genetikten yaşlanmaya ve soğuk havaya kadar her şeyin birden fazla etken olmasından dolayı cildinizdeki nemi azaltmasıdır.. Doktorlar ise bu durum için: “Cilt bariyeri genetik nedeniyle zayıf olduğu zaman, kendisini çevreden daha dikkatli korumalı,” diyor.

    Ve yaşlandıkça, cildiniz, gençken yaptığı gibi nemlendirici yağlar üretmemeye başlıyor. Bazen ise sadece banyonuzda tuttuğunuz ürünler bile cildinizi kurutup, tahriş etmeye itebiliyor. Sert temizlik maddeleri, çok fazla peeling ve retinol veya akne ürünleri kullanmak cilt bariyerini bozabileceğin ve kuruluklara yol açabileceğini unutmamanız gerekiyor.

    Öyleyse, bazı takviyeler gerekebilir. İşte bu noktada, nemlendirici bir yüz maskelerinden yardım almaya başlamalıyız. Geleneksel cilt bakım rutininize bir maske ekler ve onları her gün yaptığınız cilt bakımının bir uzantısı olarak düşünürseniz, maskelerin cildinize ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz. Tahriş edici bileşenler içerebilen diğer tedavi maskelerinden farklı olarak, nemlendirici maske genellikle dış deri tabakasına herhangi bir zarar vermeden hiyalüronik asit ile cildinize kaybettiği geri sağlamayı vadediyor.

    Hiyaluronik asit, gliserin ve aloe vera gibi maddeler nemlendiricidir, yani suyu çekerler ve suya tutunurlar. Bu maddelere ek olarak, kuru ciltlere iyi gelen diğer maske içerikleri bitki yağları ve yağları, E vitamini olarak eklenebilir.

    Cildiniz sürekli olarak kuru ise, yatmadan önce nemlendirici maskeleri kullanabilirsiniz. Ancak, yüz maskesi (C vitamini gibi) parıldayan veya kollajeni (retinol gibi) uyaran diğer bileşenler içeriyorsa, tahrişleri minimumda tutmak için haftada bir kez yapmanız cildiniz için en iyisidir. Bu bilgiler doğrultusunda, kuru ciltlere iyi gelebilecek 10 nem maskesini sizler ile paylaşıyoruz.

    • Neutrogena Hydro Boost Hydrogel Yüz Maskesi

    • Glossier Moisturizing Moon Maskesi

    • GlamGlow ThirstyMud Hydrating Treatment

    • SkinCeuticals Phyto Corrective Masque

    • Fresh Black Tea Instant Hydrating Face Mask 

    • Nivea Tazeleyici Nem Maskesi

    • Body Shop Ethiopian Honey Derinlemesine Nemlendirici Maske

    • First Aid Beauty Ultra Repair Instant Oatmeal Maskesi

    • Garnier SkinActive Moisture Bomb Kağıt Maske

    • Sisley Black Rose Cream Maskesi

     

     

    Kadinvesaglik.org

    Latest Posts

    Haberler

    spot_img