Devamı

    Diğer Başlıklarımız

    Temmuz Astroloji Rehberi

    Merhaba, Temmuz ayının en önemli tarihlerini ve gökyüzü olaylarını sizler için kaleme aldım. Gelin birlikte gökyüzüne bakalım.

    aylin-ileri
    Danışman Astrolog Aylin İleri

    23 Temmuza kadar sürecek olan Yengeç Burcu mevsiminde; ailemiz, sevdiklerimiz, eşimiz, dostumuz, çocuklarımız, yuvamız, yaşadığımız şehir ve ülke meseleleri ile daha çok ilgileneceğiz. Güneş, yengeçte iken yakın çevremize karşı duyarlılığımız artar. Daha fazla şeyi hissetmeye ve sezmeye başlarız. Nerede, nasıl ve kimlerle mutlu isek ya da bir ihtimal varsa, bu hali korumak arzusunda oluruz. Öyle görünüyor ki incinmemek ve incitmemek, mevcut durumu korumak için bu ay fazla mesai yapacağız.

    23 Temmuzdan sonraysa, Aslan Burcu mevsimi başlayacak. Bu dönem de ise daha çok dışa döneriz; eğlenmek, âşık olmak, hayattan keyif almak, istediğimiz şeyleri yapmak, nasıl hissediyorsak öyle davranmak ve yaşamak isteriz. Kendimize dair farkındalıklarımız artar.

    Koç Burcu ve Yükselen Koçlar temmuzun ilk haftalarında ev ve iş yaşamında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yakın çevrenizde ilgilenmeniz gereken önemli meseleler olabilir, birilerinin yanında daha fazla olmanız gerekebilir. Ev alım satımı taşınma yer iş değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Ayın ikinci yarısı yeniden planlama yapmak, ne isteyip istemediğinizi tartmak için harika. Yola kimlerle devam etsem daha iyi olur? Hayatıma kimi almalı? Hayatımdan kimi çıkarmalıyım? Sorularına yanıt aramak için çok daha uygun. Tatile çıkmak, spora zaman ayırmak size iyi gelebilir. Takım, ekip, dernek çalışmaları içindeyseniz, bu ay, burada bolca hareketlilik var. Bir çeşit rekabet ya da haklılık savaşı içine çekilebilirsiniz. Dikkatli olun.

     

    Boğa ve Yükselen Boğalar aklınızı çokça meşgul eden belki de üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüğünüz meseleler bu ay gündeminizde. Mesele her neyse biraz düşünme biçiminizi değiştirmeniz gerekiyor. Fazla alıngan davranıyor olabilirsiniz. Detaylara daha çok özen gösterin, resmi yazışma ve anlaşmalarda özenli hareket edin. Temmuz ayında kısa yolculuklar, bolca görüşmeler, telefon konuşmaları yapabilirsiniz. İnsanlardan duyacak öğrenecek ve onlara anlatacak fikir ve meseleleriniz olabilir. Özellikle ayın sonlarına doğru ev ve iş yaşamında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. İş ve kariyer yaşamında yeni bir dönem başlıyor. İş sektör değişikliği yaşayabilir, önemli bir sorumluluk üstlenebilirsiniz. Uzun süredir devam eden, belki de sürüncemede olan iş ve ilişkilerden yana olumlu gelişmeler destekler alabilirsiniz.

    İkizler Burcu ve Yükselen İkizler ayın ilk günlerinde gündemde parasal meseleler var. Maddi birikimleriniz, cebinizdeki para ve harcamalarınız, yatırım, borç ve alacak konularında önemli kararlar verebilirsiniz. Uzun süredir beklediğiniz bir para elinize geçebilir veya sürüncemede olan bir karar bu ay içinde netleşebilir. Yasal işlerde, imza ve anlaşmalarda, kanuni süreçlerde ekstra dikkatli olun. Özellikle yakın çevrenizle bağlantılı işler yapıyorsanız; lojistik, ulaştırma, seyahat, yurtdışı işler, internet, medya, iletişim, eğitsel işler içindeyseniz süreç biraz aksayabilir. Tamamlanması gereken şeyler çıkabilir. Ay sonuna doğru plan ve kararlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Evren sizi daha gerçekçi olmaya ve adımlarınızı dikkatli atmaya davet ediyor.

     

    Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeçler yeniaya girerken gündemde kararlarınız ve seçimleriniz var. Sağlığınız ve kişisel girişimleriniz önem kazanıyor, bir karar verme arifesinde olabilirsiniz. Yeni başlangıçlar yapmak istiyorsunuz. Bu mesele parasal konular, araba alım-satımı, iş girişimleri, bütçe, işe yönelik konularla ilgili olabilir. Evde ve işte bolca konuşacak pazarlık yapacaksınız, lakin işleri yavaşlatan engeller ve kısıtlar var. Aradığınız maddi manevi desteği almak için ay sonunu beklemeniz gerekebilir. Planlarınız hazır fakat uygulamaya sokmada gecikiyor olabilirsiniz. Evren bu ay, eldeki işleri adım adım tamamlayıp ilerlemenizi istiyor. Gecikmeler strese ve gerginliğe yol açabilir, kendinizi dengelemeye çalışın.

     

    Aslan Burcu ve Yükselen Aslanlar zihninizi meşgul eden, sizi yoran, üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüğünüz meseleler bu ay gündeminizde. Konu her neyse biraz düşünme biçiminizi değiştirmeniz gerekiyor. Bir şey olmadan olmuş gibi yaşamak sadece sizi hayatı yaşamaktan alıkoyar ve anksiyetinizi artırır. Bazen olacaklardan kaçamayız. Onun yerine endişelerinizi gidermek için sağlam ve akıllıca tercihlerde bulunun. Aynı zamanda bu ay, başkaları için yapabileceğiniz çok sayıda şey var. Ay sonuna doğru yakın çevrenizde ilgilenmeniz gereken önemli meseleler olabilir, birilerinin yanında daha fazla olmanız gerekebilir. Bekârsanız, yepyeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz veya süren bir ilişkinizle ilgili sorularınızı giderebilirsiniz. Özel yaşamınızda birlikte olduğunuz kişiyle ilgili önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz.

    Başak Burcu ve Yükselen Başaklar temmuz ayını yeni çevrelere girmek, etkinliklere, takım çalışmalarına, dernek aktivitelerine, arkadaş davetlerine katılmak için kullanın. Biraz dışa açılın. Geleceği planlayın, ileriyi düşünün. Planlarınızı uygulamak için destek isteyin. Ayın ikinci yarısına kadar planlarınız istediğiniz hız ve kolaylıkta akmasa da hareket halinde olmakta fayda var. Ay sonuna doğru ise, ev taşımak, yenilemek, düzeninizi yeniden kurmak gibi uğraşlar içinde olabilirsiniz. Çalışıyorsanız iş koşullarında ve işyerinde değişiklikler gerçekleşebilir. Sorumluluklarınız veya pozisyonunuz değişebilir. Genel sağlığınıza özen gösterin, esneme hareketleri yapın, eklem diz bel boyun sırt bölgenize dikkat edin. Olayları kestirip atmayın, esnek düşünün, inatçılık yapmayın. Bedeninizi de dinleyin, uyku ve beslenme düzeninize önem verin. Rutinler ve iş yükleri içinde boğulmayın.

    Terazi Burcu ve Yükselen Teraziler Bu dönem ev ve iş yaşamında alınacak yeni kararlar, yapılacak önemli konuşmalar var. Uzun süredir devam eden iş ve ilişkilerden yana olumlu gelişmeler destekler alabilirsiniz. Sizi zorlayan ama yerine getirilmesi gereken ailevi sorumluluklar ayın ikinci haftasında gün yüzüne çıkabilir. Ev alım-satımı, mala mülke yönelik girişimlerin sonuçlarını, meyvesini bu ay alabilirsiniz. Temmuzun ikinci yarısında ise tatile yolculuklara çıkmak, keyifli zaman geçirmek, hobilerinizle ilgilenmeniz mümkün. Aşk hayatınızın hareketlendiği tutkulu bir ay geçirebilirsiniz. Süren bir ilişkiniz varsa ona ilişkin tamam mı? Devam mı? Kararını alabilirsiniz. Hayat size, “arzularının peşinden git” diyor ama bunu yaparken uzun vadeli planlarınızı da göz ardı etmeyin.

    Akrep Burcu ve Yükselen Akrepler bu ay yolculuklar ve seyahat planları dikkat çekiyor. Eğitsel ve akademik işler, medya yayıncılık, yurt dışı işler, toplantı ve aktiviteler yılın bu zamanında bolca zamanınızı alacak gibi görünüyor. Aklınızı meşgul eden, sizi yoran, üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüğünüz meseleler bu ay gündeminizde. Konu her neyse biraz düşünme biçiminizi değiştirmeniz gerekiyor. Bu dönem ev ve iş yaşamında alınacak yeni kararlar, yapılacak önemli konuşmalar var. Sizi zorlayan ama yapılması gereken ailevi sorumluluklar ay sonunda gün yüzüne çıkabilir. Ev alım-satımı, mala mülke yönelik girişimlerin sonuçlarını, meyvesini bu ay alabilirsiniz.

    Yay Burcu ve Yükselen Yaylar bu ay aradığınız manevi ve maddi destekle ilgili gecikmeler çözülüyor. Fikirsel çatışmaları, yasal engelleri sonlandırabilirsiniz. Parasal konular, banka, miras, vergi işleri, harcamalar bu ay dikkat çekiyor. Var olan parayı değerlendirmekle ilgili geleceğe dönük uzun vadeli planlarınızı uygulamaya sokabilirsiniz. Başkalarından elde edeceğiniz gelir ve kaynaklar sizi rahatlatabilir. Aynı zamanda yönetilmesi gereken problemlerde dikkat çekiyor. Bu ay problem çözücü kıyafetini giymiş bir halde gezebilirsiniz. Ay sonuna doğru ise çıkacağınız yolculuklar, uzaklardan gelen haberler yolunuzu açabilir. Yeni fikirler size çıkış yolu sağlayabilir.

    Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlaklar bu ay işiniz sevdiğiniz dostlarınız varsa birlikte iş yaptığınız kişilerle ilişkileriniz önem kazanıyor. Ortaklıklar kurabilirsiniz, destek arayışında olabilirsiniz. Yeni bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. Evlilik teklifi alabilirsiniz, kısaca ilişkileriniz boyut değiştiriyor. Bu yaz ilişkilerden yana şanslısınız. Ortaklık kurmak, işbirliği yapmak bu konularda gelen teklifleri değerlendirmek için güzel zamanlar. Fakat bu fırsatları yakalayabilmek ve değerlendirebilmek için size düşen bazı görevler olabilir. Kendinizi yenilemeye bakın, esneyin. Ayın ikinci ayrısı ise harcamalarda alacak-borç işlerinde daha temkinli olmaya bakın. Ekstra masraflar çıkabilir.

    Kova Burcu ve Yükselen Kovalar temmuz ayı başlarında, ev ve işte değişiklikler yaşayabilirsiniz. Elde olmayan sebepler planlarınızı aksatabilir, sizi uğraştırabilir, olmayacak işlerle uğraşmanız gerekebilir. Kaza ve sakarlıklara, entrikalara bu ay açıksınız. Bu yaz gündelik işlerde dikkatli ve sakin kalmaya, stresi azaltmaya bakın. Sağlık kontrollerinizi de yaptırın, ihmal etmeyin. Hem kendiniz hem de diğerleri için yapacak tamamlayacak çok işiniz olacak, zamanı iyi kullanmaya bakın. İş paylaşımı yapmaya, işbirliği içinde olmaya önem verin. Ayın ikinci yarısında ise bekârsanız, yepyeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz veya süren bir ilişkinizle ilgili sorularınızı giderebilirsiniz. Olayları kestirip atmayın, esnek düşünün, inatçılık yapmayın. Bedeninizi de dinleyin, uyku ve beslenme düzeninize önem verin. Rutinler ve iş yükleri içinde boğulmayın.

    Balık Burcu ve Yükselen Balıklar temmuzun ilk yarısında aşk yaşamınız ve çocuklarla ilgili meseleler önem kazanıyor. Yeni bir birliktelik başlayabilir. Hatta bu uğurda gelecek planlarınızı, sosyal çevrenizi değiştirmeniz gerekebilir. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız ani bir hamilelik haberi alabilirsiniz. Güzel bir tatile çıkabilirsiniz. Ay sonuna doğru ise ev ve işte değişikler yaşayabilirsiniz. Elde olmayan sebepler planlarınızı aksatabilir, sizi uğraştırabilir, olmayacak işlerle uğraşmanız gerekebilir. Hem kendiniz hem de diğerleri için yapacak tamamlayacak çok işiniz olacak, zamanı iyi kullanmaya bakın. İş paylaşımı yapmaya, işbirliği içinde olmaya önem verin. Kaza ve sakarlıklara, entrikalara bu ay açıksınız. Bu yaz gündelik işlerde dikkatli ve sakin kalmaya, stresi azaltmaya bakın. Sağlık kontrollerinizi de yaptırın, ihmal etmeyin.

    Haziran Ayı Gezegen Hareketleri

    MARS Geri Gidiyor

    Astroloji de Mars gezegeni; kendini ortaya koyabilmeyi, kararlılığı ve içsel motivasyonu anlatır. Kendine ait olana sahip çıkabilmeyi, hakkını aramayı, cesareti ve mücadeleyi ifade eder. Bu gezegen geri gittiğinde yapmak istediklerini yapacak gücü kendinde bulamaz, cesareti kırılır, net olmakta zorlanır. Aynı zamanda çevresinde de aradığı desteği bulmakta zorlanır. Mars fiziksel aktiviteyi de anlattığından, bu dönem kendinizi yorgun ve bitkin hissedebilir, daha çok dinlenmek isteyebilirsiniz. Zorluk ve engeller karşısında, sağlam ve dayanıklı kalabilmek, dimdik durmak bugünlerde kolay olmayabilir. 27 Haziran-27 Ağustos günleri boyunca temkinli ve dikkatli olun. Risk almayın, önemli girişimlerinizi başlatmayın, rekabete girişmeyin. Önemli insanlara savaş açıp meydan okumayın. Hakkınızı aramanın sağlam garanti yollarını arayın, hukuki konularda dikkatli olun. Yanlış insanlarla yanlış konular için gereksiz bir mücadele içine girebilirsiniz! Bekleyen bir davanız veya hukuki bir meseleniz var ise bu aylarda çözülebilir.

    Bir de şöyle düşünmenizde fayda var. Her gün işe gidip gelirken izlediğiniz yolun bir nedenle uzadığını daha dolambaçlı hale geldiğini varsayalım. Yolu bilmediğinizden arabayı kullanırken daha yavaş ve dikkatli olmanız şarttır. Gideceğiniz yere zamanında ulaşabilmek için evden daha erken çıkmanız gerekebilir, depoya ilave benzin koymanız gerekebilir. İllaki tedbirli olmanız şart. Yolunuz ancak Marsın normal seyrine geçtiği Eylül aylarında açılabilir. Bunu öngörerek adımlarınızı atın ve mücadelenizi ona göre verin.

    Peki Ya AŞK

    Aşk ve ilişkiler gezegeni Venüs 10 Temmuza kadar aslan burcunda. Demek oluyor ki ikili ilişkilerde, aşkta, anlaşma ve parasal işlerde bizim için değerli olan şeylerin peşinde olacağız. Sevildiğimizi duymak ve hissetmek isteyecek, eş zamanlı olarak sevdiğimizi de göstermek isteyeceğiz. Birini etkilemek, sevginizi ilan etmek için bu günler oldukça elverişli.

    10 Temmuzdan sonra Venüs başak burcuna geçiyor. Artık ince eleyip sıkı dokumaya başlayacağız. Kolay kolay beğenmeyecek daha fazla şey arayacağız. Aşkta ve parasal konularda bonkör değil hesaplı olacağız. Mantığımız ve temel ihtiyaçlarımız, duygularımızın önüne geçecek. Bu dönemde aradığımızı bulmak, kendimizi ve diğerlerini mutlu etmek kolay olmayabilir. 

    SAĞLIK için Ne Yapalım?

    Bu ay duygularınızı dışa vurmanızı kolaylaştıracak şeyler yapın. Güneş yengeçteyken duygularımız yoğunlaşır, hassasiyetlerimiz artar. Dans etmek, şarkı söylemek, yazmak, sizi rahatlatan hobi ve uğraşlara zaman ayırmak iyi gelebilir. Bolca sarılın, sevdiklerinize temas edin, daha çok ten ve göz teması kurmayı deneyin. Bol su içmeye ve açık havada yürüyüş yapmaya, yüzmeye zaman ayırın. Yengeç’in hassas yeri midesidir. Beslenmenize dikkat edin, asit oranı yüksek şekerli yağlı işlenmiş gıdalardan uzak durun. Mide şikâyetleriniz varsa ötelemeyin, kontrolden geçin.

    TUTULMA MEVSİMİ Başlıyor

    13 Temmuzda yengeç burcunda Güneş Tutulması var. Astrolojik açıdan güneş tutulmalarının gerçekleştiği dönemler, hayatımızda önemli konuların gün yüzüne çıkıp büyüdüğü, geliştiği veya sonlandığı süreçlerle eş zamanlılık gösterir. Bir sayfa kapanır ve bir yenisi açılır. Gündem değişmeye başlar, yeni konular kişiler olaylar hayatımıza girer. Yaz aylarında evren size neyi bırakıp neye devam etmeniz yönünde ipuçları verecektir. Tutulmalar 19 ayda bir farklı burçta yaşanır. Şimdi yengeç zamanı başlıyor. Yengeç burcu aile ev yuva konularını, yakın çevremizi ve onlara dair meseleleri anlatır. Yengeç koşulsuz sevgi ve bağlılıkla ilgilidir. O nedenle bu ay ailemizle daha çok meşgul olmamız, onlara daha çok zaman ayırmamız gerekebilir. Ev miras toprak sağlık bakım işleri gündeminizde olabilir.

    27 Temmuzda ise kova burcunda Ay Tutulması var. Özgürlüğümüzün peşine düşeceğiz. Bağlarımızı, ilişkilerimizi, evet-hayırlarımızı sorgulayacağız. Duygusal iniş çıkışlar, öfkeli sert konuşmalar yapmanıza neden olabilir. Bu da ikili ilişkilerinize ve işlerinize zarar verebilir. Duygularınızı ifade etmenin sağlıklı yollarını bulmanızı öneririm. Daha fazla ipucu için web sayfamı ziyaret ederek, bireysel astroloji danışmanlığı alabilirsiniz. Temmuz ayının size güzellik ve şans getirmesini dilerim.

     

     

    Latest Posts

    Haberler

    spot_img