Devamı

    Diğer Başlıklarımız

    Anne Çocuk İlişkisi Nasıl Olmalıdır?

    Sağlıklı bir anne çocuk ilişkisi, annenin çocuğuna karşı davranışlarına ve maneviyatının sağlamlığına bağlıdır. Çocuk yetişkin bir birey olduğunda, şahsiyet özelliklerini annenin, bu özel ilişkisiyle daha da sağlamlaştırmak adına en önemli etkendir.

    Hamilelik dönemlerinden itibaren başlayan bu ilişki, doğum sonrası fiziksel yaklaşım ve çocuğun beslenmesiyle devam eden ömürlük bir iletişimin başlangıcı olacaktır. Bu konuda söylenen özel sözlerden bazıları; “Bir çocuğun ilk seveceği ve en özel bağı kuracağı insan annedir.” Annenin, çocuğu beslemesi, onunla ilgilenmesi, ona gösterdiği sevginin çocukta güven ve sadakat duygusunu sağlamlaştırır. Çocuk, bu ilişki sayesinde ilerideki hayatında yaşamına yön verecek bağları kuracaktır.

    Kurulan İlişkinin Özgüvene Etkisi;

    Uzmanlar anne ile çocuklar arasındaki fiziksel temasın çok önemli olduğunu söylemiştir. Çocuğun anne kokusu almasını, sıcaklığını hissetmesi, onun sesini duyması ve göz göze kurduğu bağ ne kadar güçlü olursa çocuk için aradaki iletişim de o kadar kuvvetli olacaktır. Ancak bir çocuk bu duygulardan ne kadar yoksun büyürse o kadar ruhsal, hatta fiziksel sorunlar yaşaması çok olasıdır. 0-3 yaş arasındaki çocuklardaki bu temel güçsüz ise özgüvenden yoksun bireyler olarak büyümesi de çok olası olacaktır. Ve çocuğun hayatı boyunca peşini bırakmayacak sorunları beraberinde getirecektir.

    Çocuğun Gelişimindeki Faktörler;

    Her çocuk kendi içinde zekâ, duygu ve diğer faktörler açısından farklı olarak yaratılmış ve yetişmiştir. Ve hatta kendi kanlarına sahip öz kardeşlerinden bile farklı bir biçimdedir. 4-5 yaşlarına kadar anneye bağımlı olan çocuk büyük oranda anneye bağlıdır. Ama çocuk, bu yaş döneminden sonra birey olmaya başlamıştır. Bu dönem zorlu bir süreçtir fakat anne tarafından tolere edilebilmelidir. Son olarak bir çocuğa verilebilecek en iyi şey sevgi ve şefkattir. Onlara en iyi gelecek mirası bu olacaktır.

    Latest Posts

    Haberler

    spot_img