Devamı

    Diğer Başlıklarımız

    Covid-19 Korkusu ile Kadınlar Hastanelere ve Görüntüleme Merkezlerine Gitmekten Kaçınıyor

    Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisinin ilk safhasında Avrupa’nın dört bir yanındaki ülkeler, hastanelerdeki mamografi gibi görüntüleme ünitelerini kapattı ve bu nedenle meme kanseri taraması programlarının bir çoğu askıya alındı. Bunun sonucunda da meme kanseri belirtisi olan birçok kadın mamografi taramasını yaptıramadı. Bazı bölgelerde ise mamogram çektiren her 3 kadından ikisi bu dönemde kontrole bile gitmedi.

    Yaşanan bu durum ile ilgili bir araştırma yapan Fujifilm, Avrupa’daki mamografi kliniklerinin Covid-19 salgını sırasında tarama programlarına nasıl yaklaştığına dair bir rapor yayımladı.

    Yayımlanan bu rapora göre; salgının getirdiği yeni güvenlik ihtiyaçlarına anında yanıt verebilme zorunluluğu oldukça önemli!

    Tüm dünya ülkeleri olarak Covid-19 pandemisiyle mücadele ediyor. Ülkeden ülkeye farklılık gösteren karantina dönemlerine bağlı olarak pandeminin ilk döneminde meme kanseri tarama merkezleri birçok ülkede çalışmalarını askıya aldı; iş ve hasta güvenliğini korumak amacıyla yeni protokolleri hayata geçirdi. Bazı hastalar ele gelen sertlik gibi ciddi kanser bulgularına rağmen Covid-19 korkusu ile hastanelere ve görüntüleme merkezlerine başvurmaktan kaçındı, her 3 kadından ikisi bu dönemde kontrole bile gitmedi. Bu durum da tanı ve tedavi sürecinde gecikmelere neden oldu. Yine önde gelen birçok araştırma kurumu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da bu gibi tarama programlarının durdurulmasının gelecekte mem kanserinden ölebilecek kadınların yüzdesinde bir artışa neden olabileceğini söyledi. Ancak uzmanlar meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtaracağını anımsatıyor.

    Ogawa: Erken teşhis hayat kurtarır!

    Tüm bu bilgiler ışığında Fujifilm, Avrupa’da meme kanseri taraması konusunda etkili olan isimlerle göğüs ünitelerinin mevcut durumu ile ilgili bir çalışma hayata geçirdi. Bu çalışma sonucunda Fujifilm, Avrupa’daki mamografi kliniklerinin Covid-19 salgını sırasında tarama programlarına nasıl yaklaştığına dair bir rapor yayınladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fujifilm Europe GmbH’nin Modalite Çözümleri, Kalite Güvence Yasal İşler Tıbbi Sistemler Bölümü Başkan Yardımcısı Eiji Ogawa 

    “Gerçekleştirilen çalışmalardan tek bir ortak sonuç ortaya çıkıyor, o da salgının getirdiği yeni güvenlik ihtiyaçlarına anında yanıt verebilme zorunluluğu. Hastalara hizmet verebilmeyi güvence altına almak amacıyla göğüs üniteleri yeni prosedürleri hayata geçirirken operasyonlarını da yeniden düzenledi. Tüm bunlar da dünyanın dört bir yanındaki sağlık sistemlerinin Covid-19 salgının yarattığı baskının altında gerçekleşti. Tarama süreleri yeniden tasarlanarak kadınların korku engelini aşmalarını ve böylece önlem amaçlı randevu sürecine uymalarını sağladı. Talebimize olumlu yanıt verip bu raporun hazırlanmasında bizi destekledikleri ve her şeyden de önce bu dönemde sergiledikleri yorulmak bilmeyen çabaları için sağlık profesyonellerine teşekkürlerimizi sunarız. Şunu da vurgulamak isterim ki Avrupa’da pandeminin ikinci aşamasını yaşadığımız bugünlerde tarama programlarının sürdürülmesi ve kaldıkları yerden devam ettirilmesinin oldukça önemli. Çünkü meme kanseri pandeminin bitmesini beklemeyecek ve göğüs üniteleri de bu hastalığın önlenmesinde kendilerine düşen önemli rolü oynamaya hazır ” dedi.

    Daha fazla bilgi için lütfen mammography.fujifilm.eu adresini ziyaret edin.

    Fujifilm hakkında:

    Fujifilm Holdings Corporation’ın yüzde 100 iştiraki olan Fujifilm’in temelleri 1934 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da Fuji Photo Film Co. Ltd. adıyla atıldı. Fotoğraf film üretiminde elde ettiği deneyimlerini Ar-Ge yatırımlarıyla daha da ileriye taşıyan Fujifilm, bugün 72 bin 332 çalışanı ve 40 milyar yen sermayesiyle dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri konumunda yer alıyor. Çalışmalarını dünya çapındaki tüm insanların yaşam kalitesini arttırmaya yardımcı olmak hedefiyle yürüten Fujifilm, Türkiye’deki faaliyetlerini 2012 yılından bu yana Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. olarak sürdürüyor. Şirket, Türkiye’de medikal sistemler, grafik sistemler, endüstriyel ürünler, dijital kamera ve fotoğraf baskı ürünleri alanında aktif olarak hizmet veriyor. Dünya genelindeki altıncı inovasyon merkezini 2017 yılında İstanbul’da açan Fujifilm Türkiye, faaliyette olduğu alanlardaki tüm ürünleri ise Fujifilm Technology Center’da sergiliyor. Fujifilm’in bu iki merkezi, yakın coğrafyada 50 ülkeye hizmet veriyor.

    Fujifilm Kadın Sağlığı Hakkında

    Fujifilm’de kadınların erişememeleri halinde mamografi çözümlerinin bir işe yaramadığını biliyoruz ve bu nedenle de dijital mamografide tomosentez görüntüleme (DBT) dahil olmak üzere görüntüleme alanındaki en son ilerlemelerle donatılmış Amulet Innovality sistemleri ile çok daha rahat mamografi çözümlerinin sunmayı kendimize hedef olarak belirlemiş durumdayız. DBT’nin de katılımı ile hekimlerin kanseri daha erken teşhis etmelerine yardımcı olacak daha gelişmiş tanı özelliklerini sunmanın yanı sıra radyasyon dozunu da mümkün olduğunca az seviyede tutmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyan her bir kadın için göğüs kanseri farkındalık eğitimi ve mamografi taraması hizmetlerine erişim imkanını sunarak kadınların sağlığını daha da iyileştirmeyi taahhüt ediyoruz.

    Latest Posts

    Haberler

    spot_img