Devamı

    Diğer Başlıklarımız

    Kabus 2 Yaşıyla Nasıl Başa Çıkalım?

    Bu yaş, yani kabus iki yaşı diye adlandırdığımız dönem, bir an önce bitmesini umacağınız bir dönem değildir. Öncelike bu dönemin çocuğunuzun gelişimi açısından önemli olduğunu unutmayın. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca, çocuklarınızın bebek bezlerinden tuvalete, beşikten yatağa geçeceği bir dönemin içine girdiğini bilmeniz gerekiyor.

    2 Yaş Sendromu Nedir?

    2 yaş sendromu, bu yaş dönemindeki bebeklerde görülen ve ailelerin en çok yoruldukları dönemdir. Bebeklerin her şeye karşı çıktıkları ve direndikleri bir dönem de diyebiliriz. Yemek yemede, uyumada direnme gibi özellikler ortaya çıkar ve bebek kendine denilenin tersini yapmaya eğilimlidir.

    Bu Dönemle Nasıl Başa Çıkabiliriz?

    2 yaş döneminde, aileler genelde çocukların özerkliğini engelleme yönünde davranışlar sergileyebiliyor. Oysa bu durum çocuğun uyumsuzluğunu arttırıyor. Bu nedenle engelleyici davranışlarda bulunmamak önemli.

    Çocuğunuz bu dönemde dünyayı tanımaya ne kadar yaklaşırsa, gelişimi de o kadar sağlıklı olacaktır. Bu dönemde çocuğunuzun merakını anlayışla karşılamalı ve soru sormasını engellememelisiniz.

    Çocuğunuzun özgür olacağı alanlar yaratmalısınız. Bu sayede çocuğunuz duyguları ortaya koyabilir.

    Onunla inatlaşmak yerine onu anlamaya çalışın. Öfkesini kontrol edemeyeceği bir dönemde olduğunun farkında olun.

    Kendisinde var olan enerjiyi dışarı boşaltmasına izin verin. Gün içerisinde ona oyun oynayacak ve dışarı çıkacak zamanlar yaratın.

    2 Yaş Döneminde Eğitimler

    Eğer çocuğunuzun yapmasını istemediğiniz bir davranışını görüyorsanız, ona ceza vermeyin. Ancak biliyoruz ki, uzun süreli açıklama çabaları da bu yaş döneminde işe yaramıyor. Bunlar yerine, dikkatini başka bir noktaya çevirmeniz daha büyük yarar sağlayacak. Bunu yapabilmek için, onunla oyun oynayan ve zaman geçiren bir anne – baba olmak oldukça önemli.

    Ayrıca bu tip aktiviteleri onunla yapabilmek için zamana ve sabra ihtiyacınız var. Çalışan bir anne baba iseniz, bu dönemde çocuğunuza daha fazla zaman ayırmaya çalışmalı onu ilgisiz bırakmamalısınız.

    Çocuğunuzu bu dönemde uyumsuz olarak görmeyin veya kötü bir çocuk olduğunu düşünmeyin. 3 yaş sonrasında bebeğiniz kurallara uyabilecek bir gelişim düzeyine yaklaşmış olacak. Bu nedenle çocuğunuz büyürken, içinde olduğu gelişim dönemini çok iyi tanımalısınız. Bu yaş döneminde normal sayılacak davranışları anlamakta güçlük çekiyorsanız, uzman kişilerden yardım alabilirsiniz.

     

    Kadinvesaglik.org

    Latest Posts

    Haberler

    spot_img