Devamı

    Diğer Başlıklarımız

    Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden İBB’ye Büyük Ödül

    İBB Darülaceze Müdürlüğü, “Sağlıklı Yaş Al Projesi” ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden En İyi Uygulama Ödülü aldı. Yarışmada; 35 üye belediyenin 102 projesi yarıştı.

    Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesi ve yaygınlaştırılmasını teşvik etmek amacıyla her yıl Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması düzenliyor. Bu yıl 11’incisi düzenlenen, 35 üye belediyenin 102 projeyle başvurduğu “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Sağlıklı Yaşam Kategorisinde en iyi uygulama ödülünü “Sağlıklı Yaş Al Projesi” ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü kazandı.

    Başarılı sağlık uygulamalarının politika haline getirilerek kentsel potansiyellerin arttırılması amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni İzmir Karşıyaka Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlendi. 4 farklı kategoride (Sosyal Sorumluluk, Sağlıklı Şehir Planlaması, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre) gerçekleştirilen yarışmanın jüri başkanlığı Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapıldı. Yarışma jürisinin diğer üyeleri Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Murat Ar’dan oluştu. Ödül törenine İBB’yi temsilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Demirel, İsmail Karabiber, Ahmet Tüfekçi, Özcan Kara ve İBB Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Mehmet İlker Öksüz ile Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Tülay Aytekin Aktaş katıldı.

    -İBB’DEN EN SAĞLIKLI UYGULAMA “SAĞLIKLI YAŞ AL PROJESİ”-

    İBB Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü tarafından 2020 yılında geliştirilen proje; “Sosyal İhtiyaçları Eşit ve Kapsayıcı Bir Şekilde Karşılayarak Paylaşan Bir Şehir Oluşturmak, “Eşit Haklara Ulaşamayan Toplumsal Gruplara Yönelik Hizmetleri Geliştirmek” stratejisiyle geliştirildi. Yaşlanma döneminde baş gösteren kronik rahatsızlıklar, fiziksel sağlık problemleri ile birlikte ortaya çıkan ruhsal çöküntü ve depresyon gibi sağlık sorunlarına yönelik yaşlı bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen proje; farklı ve yenilikçi terapi uygulamaları ile dikkat çekiyor. İBB Sağlık Daire Başkanlığı tarafından proje kapsamında yaş almış bireylere destekleyici terapiler sunulması amacıyla 500 Metrekare alana yayılan “Sağlıklı Yaşam Merkezi” adıyla özel bir tesis 2020 yılında hizmete açıldı. Destekleyici alternatif sağlık uygulamalarının gerçekleştirildiği tesiste; “Tuz Odası”, “Refleksoloji”, “Renk ve Müzik Terapisi”, “Jakuzi(Hidroterapi)”, Türk Hamamı ve Havuz gibi sağlık üniteleri bulunuyor. “Sağlıklı Yaşam Merkezi”, yaş almış bireylere yönelik terapi hizmetlerinin tümünü birbirini tamamlar şekilde sunan ilk kurumsal tesislerden biri olma özelliğini taşıyor. Geleneksel ve modern tamamlayıcı tıp yöntemlerinin bir arada uygulandığı terapiler ile İBB İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nden hizmet alan sakinlerin pandeminin yıkıcı psikolojik etkilerinden korunmalarına katkı sağladı.

    İBB Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nün Çalışmaları Akademik Makalelerde

    Yaş ortalaması 72 olup en az bir kronik rahatsızlığa sahip 703 yaş almış bireye hizmet ulaştıran İBB İstanbul Darülaceze Müdürlüğü; COVID-19 Pandemisi süresince gerçekleştirmiş olduğu yönetim ve organizasyon uygulamaları ile hizmet ulaştırdığı yaş almış bireyleri pandeminin zararlı etkilerinden korumayı başarmıştır. İBB Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nün pandemi sürecinde gerçekleştirmiş olduğu yönetim ve organizasyon uygulamalarına ilişkin çalışmalar ayrıca Avrupa’da akademik makalelerde yer aldı.

    Latest Posts

    Haberler

    spot_img